Werkproces BudgetBoat 'My Precious'Het strippen, schoonmaken en bruikbare delen van de boot verwijderen.

Hierbij hebben wij gebruik moeten maken van diamantflexen, hamers en beitels. de vorige eigenaar had de kap en rand die op de boot zat namelijk vastgemaakt met popnagels. wat een klus!Het herstellen van de lattenbodem en het schilderen van de binnenkant van de boot.

Hier hebben wij allereerst de boot zo goed mogelijk schoongemaakt en ontvet. Dit is voor polyester heel belangrijk anders hecht de verf niet goed. we hebben de boot 3 maal in de primer gezet aangezien de vorige eigenaar de boot niet heel goed had onderhouden.

Voor de bodem hebben wij een lattenbodem geregeld en die op maat gemaakt voor de boot. Ook hebben wij deze hardhouten vloer voor in de punt van het schip gelegd met hierin een luik om spullen te bergen.

 Repareren van de punt van de boot en het stoppen van gaten, aflakken van de binnenkant van de boot inclusief lattenvloer.

Voor het repareren van de polyester-buitenkant van de boot hebben wij polyesterhars voor gebruikt. Wij hebben een glasmatje in de vorm van de boot neergelegd en hhier hebben wij deze hars met een verharder overheen gesmeerd. Dit hebben we aan de binnenkant en buitekant van de boot gedaan om hem zo weer egaal te maken. Deze hars hebben wij ook gebruikt voor het stoppen van alle gaten en scheuren van de popnagels in de rand. Dit is uiteindelijk weer mooi vlak geschuurd en er waren geen gaten meer te zien.Plaatsen van hengelsteunen, draaistoelen en stuurkolom.

Om uit te meten waar de stoelen en stuurkolom moesten staan hebben wij delattenbodem in de boot gelegd. Hier hebben we gekeken naar waar het mooi zou staan en wat het best functioneert voor als je in de boot zou zitten. Op deze plekken zijn gaten geboord en bouten in gedraaid. Toen is de gehele latenbodem plus stuurkolom nogmaals in de lak gegaan. Dit om er voor te zorgen dat er nog 1 glanzende laag op het hardhout valt. Hengelsteunen hebben wij op houten blokken aan de rand vast gezet.We moeten te water!

Wij werken momenteel met meerdere ondernemingen in een loods. Dit heeft jammer genoeg als gevolg dat er geen ruimte meer is voor onze onderneming. Gelukkig was de boot waterklaar en wachten we alleen nog op de juiste buitenboordmotor en een rubberen kantprofiel voor om de rand van de boot heen. Dus hebben wij samen besloten de boot te water te laten zodat de andere ondernemingen in de loods deze ruimte weer konden gebruiken.

wij zijn daarentegen wel nog steeds opzoek naar een locatie. Heeft u/kent u nog iemand met een kleine loods waar wij verder zouden kunnen met onze projecten? neem dan alsstublieft contact met ons op.

We hebben de boot met 2 man op een winkelwagentje naar het water geduwd. klinkt heel logisch. maar een klein detail is dat we wel met deze boot de rondweg over moesten in Franeker. rennen voor ons leven dus. maar het is ons gelukt en we hebben de boot heelhuids het water in gekregen.

 Te water en al vele visvangsten verder!

Zoals jullie weten moesten wij nog wachten op de rand van de boot. Deze is gekomen en geïnstalleerd. In de tussentijd heeft Evert bij zijn huis een stevige steiger gebouwd waar de boot aan kan liggen.

We hebben al meerdere ritten gemaakt en verschrikkelijk veel vis gevangen. Niet altijd even groot, maar daar gaat het nou eenmaal niet om. We zijn veel op kanalen en sloten aan het trollen en hopen zo heel Friesland uit te struinen.